Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /home/crossint/web/biopolitiek.nl/public_html/includes/function.php on line 265
Biopolitiek | Wat hebben biologisch & de overheid gemeen?
Rol van de overheid

Rol van de overheid

De overheid stimuleert de biologische landbouw door middel van subsidies, onderzoek en voorlichting. Ze streven ernaar om zoveel mogelijk boeren én consumenten te laten overstappen naar biologisch. De biologische landbouw is minder belastend voor milieu en dierenwelzijn dan de reguliere landbouw. Daarnaast worden in de biologische landbouw ervaringen opgedaan die bruikbaar zijn voor de gangbare landbouw. De gewone landbouw kan het gebruik van kunstmest en chemische bestrijdingsmiddelen terugbrengen met behulp van alternatieven die uit de biologische landbouw afkomstig zijn. Er bestaan zelf al wetenschappelijke studies over biologische wetenschappen.

Daarbij wordt het aanbod van biologische voedingswaren steeds groter en gevarieerder. Steeds meer mensen krijgen de smaak van biologisch te pakken.

Biologische opleiding

Biologie is één van de meeste interessante en belangrijkste wetenschap van deze tijd. Niet alleen omdat het erg leuk is om te weten hoe DNA, Cellen, Organismen en Ecosystemen precies werken, maar ook omdat deze kennis overal in de maatschappij inzetbaar is. Wageningse biologen werken onder andere aan malariabestrijding, allergiepreventie, klimaatverandering, natuurbeheer en het wereld voedselprobleem.

Bij de opleiding biologie in Wageningen leer je in de eerste plaats hoe biologische systemen werken en hoe je zelf biologisch onderzoek kunt doen. Omdat je zelf voor een groot deel je vakkenpakket samen mag stellen bepaal je vervolgens wat voor een soort bioloog je precies gaat worden. Veldonderzoekers, onderzoekers, theoretisch biologen, beleidsmakers, adviseurs, journalisten, ze bestaan allemaal.

Momenteel schakelen steeds meer boeren om naar biologische landbouw. Vanwege de vele vragen op het gebied van techniek, regelgeving, economie en afzet van producten is een goede begeleiding hierbij belangrijk. Daarom wordt er binnen Wageningen Universiteit veel onderzoek verricht naar biologische landbouw en voeding.

Terug naar overzicht