De meest besmette groente en fruit

De meest besmette groente en fruitsoorten

Het kan zijn dat je graag biologisch wilt eten, maar dat je het te duur vindt. Je kunt dan overwegen om een paar biologische producten in huis te halen. Maar welke kies je dan? Hiermee kunnen wij jou helpen. Het blijkt dat er een aantal niet-biologische etenswaren vol met chemische bestrijdingsmiddelen zitten. Dit maakt het waarschijnlijk voor jou makkelijk om een keuze te maken uit biologische producten!

Onder besmet voedsel verstaan we groente en fruit met veel pesticiden. Uit onderzoek blijkt dat dit bestrijdingsmiddel vaker in de urine van mensen voorkomt, dan er gedacht wordt. Hiermee is eigenlijk 'bewezen' dat biologische voeding toch gezonder voor het lichaam is! Wel kunnen onderzoekers niet zeggen of het bestrijdingsmiddel schadelijk voor de mens is.

De meest besmette groente en fruit De minst besmette groente en fruit
Perziken Uien
Appels Avocado
Nectarine Zoete Mais
Aardbeien Ananas
Kersen Mango
Peren Asperges
Grapefruit Kiwi
Spinazie Broccoli
Aardappelen Bananen
Selderij Papaya
Paprika Witte kool
Sla Tuinerwten(diepvries)


Het is bekend dat sommige bestrijdingsmiddelen door de schil heen komen. Dit geldt vooral voor aardbeien en peren. Gelukkig is de hoeveelheid bestrijdingsmiddelen zo minimum dat de kans hierop vrij klein is. Verder wordt er wel aangeraden om je groente en fruit te wassen. Hierdoor verwijder je vuil en stofresten van je fruit en groente.

Terug naar overzicht