Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /home/crossint/web/biopolitiek.nl/public_html/includes/function.php on line 265
Biopolitiek | #6 feiten over biologiche voeding
#6 feiten over biologische voeding

Ben jij al overtuigd van biologische voeding?

Biologische voeding is in de laatste jaren razend populair geworden. Maar is het nou echt beter? Voor zover bekend is, is biologische voeding niet perse gezonder dan niet-biologische voeding. Biologische voeding is vooral goed voor het milieu en de dieren. Daarbij is het een fijn idee dat er eventueel geen chemische stoffen op je groente en fruit zitten. Hoe dit precies zit en waarom je direct moet overgaan naar biologische voeding, lees je hieronder:

1. Geen chemicaliën

Het grote verschil tussen biologische en niet-biologische voeding is voornamelijk de bestrijdingsmiddelen. Niet-biologische groente en fruit, bevatten vaak sporen van bestrijdingsmiddelen. Biologische producten mogen niet gespoten worden met deze middelen. Biologische boeren gebruiken natuurlijke bestrijdingsmethodes. Er zijn natuurlijk wel strenge eigen voor de bestrijdingsmiddelen van niet-biologische groente en fruit.

2. Ruime keuze

Wie nog zegt dat er weinig biologische producten zijn, zit er goed naast. Tegenwoordig staan de supermarkten vol met biologische producten. Hierdoor is het voor iedereen mogelijk om biologisch te eten. Bij twijfel of een product biologisch is, kun je altijd kijken naar het EKO keurmerk.

3. Beter voor dierenwelzijn

Biologisch staat ook voor een betere leefomgeving voor de dieren. De biologische boeren geven meer om het welzijn van hun dieren. Ze hebben meer leefruimte en gaan zo vaak mogelijk naar buiten. Daarbij mogen boeren niet zomaar nare medische handelingen uitvoeren. Denk hierbij aan het verwijderen van de staart van biggetjes.

4. Meer belangrijke vitamines

Tegenwoordig zijn de hoeveelheid vitamines in ons eten verminderd. Niet-biologische voeding bevat vooral veel minder vitamines en mineralen. Vooral in de vitamine C zien wij een sterke afname. Biologische groenten en fruit bevatten deze vitamines en mineralen wél voldoende.

5. Het is gewoon lekkerder

Puur natuurlijk eten, wie wilt dat nu niet? Biologische voeding bevatten geen sporen van bestrijdingsmiddelen. Daarbij is het proces van biologische groente en fruit veel eerlijker. De gewassen hebben namelijk de tijd om te groeien, rijpen en op smaak te komen. Hetzelfde geldt voor de dieren; dieren die meer ruimte krijgen en zo'n normaal mogelijk leven hebben, leveren voedzamer en lekkerder vlees.

6. Beter voor het milieu

De wereld wordt een stuk schoner, wanneer er meer biologische voeding wordt gegeten. Biologische boeren gebruiken alleen maar organische messtoffen en hergebruiken deze. Hierdoor ontstaat er geen mestoverschot. Daarbij nemen organische meststoffen het regenwater vele malen beter op in de grond. Kortom: Biologische voedsel is goed voor landbouw en natuur!

Terug naar overzicht