15/11/2016

Steeds meer mensen kiezen voor duurzaam
Consumenten kiezen steeds vaker voor biologische producten. Gemiddeld gaven consumenten in 2015 3 miljard euro uit aan 'biologische voeding'.

Stijging
Met name de supermarkt zien een enorme stijging in de duurzame producten. In het afgelopen jaar groeide dit met maar liefst 16 procent. Dit heeft voornamelijk te maken met het breder aanbod wat in de schappen te vinden is. Vooral de biologische eieren en vis zijn razend populair geworden. Tevens zijn duurzaam vlees en brood ook steeds geliefder.

14/11/2016

Duurzaam eten uit een 3D-printer
Biologische voeding produceren uit een 3D printer. Het lijkt onmogelijk. Toch zijn we niet ver meer verwijderd van deze technologie. Maar wat zijn de voordelen van 'de voedingprinter'?

Een 3D-foodprinter werkt net zoals een 'normale' 3D-printer. Alleen met deze printer kunnen er voedingsstoffen in de cartridges worden toegevoegd. De print is in staat om voeding in puree, pasta, vloeistof of poedervorm laag voor laag uit te printen tot een vaste vorm. Daarnaast kun je per 'print' de voedingstoffen aanpassen. Uiteindelijk kun je per individu gepersonaliseerd voedsel toevoegen.Eten produceren uit een 3D-printer maakt vele deuren open voor bijvoorbeeld ziekenhuizen en zorginstellingen. De duurzame voedselproductie kunnen er voor zorgen dat patiënten de juiste hoeveelheid voeding binnen krijgen.

14/05/2016

Kip en varkensvlees duurzamer dan drie jaar geleden
In de afgelopen 3 jaar is er een grote stijging te zien bij duurzame vleesproducten als verse kip en varken. Dit betekent dat een groot deel van de kippen en varken zich in een duurzamere omgeving bevinden. 94% van het vlees voldoet dan aan de wettelijke eis van duurzaamheid.

31/03/2016

Een app die helpt duurzaam en gezond te eten
In de Nederlandse appstore is vanaf nu een applicatie te downloaden die je helpt om gezond en duurzaam te eten. Steeds meer Nederlanders zijn er mee bezig; gezonder eten. Toch bestaat er veel onduidelijkheid over gezonde voeding blijkt uit resultaat. Questionmark is dé nieuwe app die consumenten helpt bij hun voedselkeuze. De app zorgt dat consumenten een bewustzijn creëren op het gebied van gezondheid en duurzaamheid. Denk aan de impact van het milieu, dierenwelzijn en mensen rechten.

Questionmark is vanaf vandaag te downloaden.