Verdiep je in Bio-boeken

Vind je het interessant om alle ins en outs van biologische voeding en landbouw te weten? Word dan een echte bio-nerd en begin met lezen van deze boeken.

Oogst uit het lab
In het boek oogst uit het lab lees je alles over de nieuwste gentechnieken in landouw en voedselproductie. Daarnaast laat het boek ons ook zien welke nieuwe ontwikkelingen we kunnen verwachten en waar deze voor dienen. Het boek is geschreven vanuit het biologische vak door de auteurs H. de vriend en P. Schekelaars.

Biologische landbouw – Biologische groenteteelt
Dit Oudnederlandse boek Biologische groenteteelt, stamt uit 1996. Toentertijd waren ze druk bezig met het aanbieden van biologische producten, maar tuinders konden moeilijk een evenwicht vinden tussen ecologie en technologie. Want hoe bestrijdt een biologische boer ziekten en plagen en hoever moet hij gaan met mechaniseren?

Weet wat je eet
Weet wat je eet is een inspirerend boek over gezond eten en de nieuwe wetenschap. Steeds meer mensen zijn bezig met eten, want was is verstandig om te eten en wat juist niet? Weet wat je eet is geschreven uit de visie van een journalist die laat zien dat oude voedingsadviezen niet meer gelden en worden ingehaald door nieuwe feiten.

Op weg naar een fijnzinnige landbouw
'Wat heeft de biologische-dynamische landbouwmethodes mens en aarde te bieden?' Naar een antwoord op deze vraag gaat Biologische-dynamische boer, Jan Schrijver, op zoek! Jan Schrijver van tuinbouwbedrijf De Lepelaar, neemt je mee terug in de tijd en neemt je mee op reis naar de 'toekomst'. Met zijn boek wil hij mensen inspireren over de samenhang tussen de aarde, dieren, mensen, panten en geest. Hij roept boeren bij elkaar, om van elkaar te leren.